Kiváló minőségű redőnyök

Napellenző vásárlás előtt

A kiszemelt napellenző megvásárlása előtt győződjön meg a termékre nyújtott garancia feltételeiről: vonatkozik-e a beszerelésre is a garanciavállalás, a napellenző mely részeire érvényes és mit tartalmaz az esetleges garanciális javítás. Érdeklődje meg, hogy a beszerelés hogyan zajlik: a fal esetleges sérülése esetén vállal-e helyreállítást a kivitelező, mennyi időt vesz igénybe a munka, mekkora zajjal-porral jár, magában foglalja-e a takarítást is…

Cégünk teljes körű garanciát biztosít mind a szakszerű beszerelés, mind a napellenző termékre vonatkozóan. A napellenző beszerelését követően kifogástalan állapotban és tisztán adjuk vissza a munkaterületet a tulajdonosnak.

Bízza szakemberre!

Előfordul, hogy a megvásárolt napellenzőt a tulajdonos saját maga szeretné felszerelni, mert van tapasztalata a különböző szerelési, barkácsolási munkák terén. Fontos, hogy reálisan mérje fel a rá váró feladatot, máskülönben a napellenző szerkezete sérülhet a pontatlan felszerelés, nem megfelelő rögzítés miatt – vagy súlyosabb esetben akár balesetet is okozhat a későbbiekben egy erősebb szélrohamban.

A másik érv, ami miatt jobb profira bízni a napellenzők felszerelését, hogy a jótállás csak ebben az esetben lesz érvényes. Sok bosszúságtól, és további költségektől kímélheti meg magát, ha szakemberhez fordul.

Tippek a napellenző használatához

Bár az általunk forgalmazott napellenzők rendkívül könnyen kezelhetők, és nem igényelnek rendszeres karbantartást, azért érdemes gondot fordítani alkalmankénti ellenőrzésükre, és szükség esetén ápolásukra. Ha azt szeretné, hogy napellenzője sokáig gondoskodjon a kellemes árnyékról a nyári hőségben, akkor érdemes elolvasnia és betartania alábbi tanácsainkat, tippjeinket.

  • Győződjön meg róla, hogy a napellenző nyitását-csukását nem akadályozza semmi!

Minden egyes használat előtt érdemes megbizonyosodjunk róla, hogy a könyökkaros árnyékoló mozgatását nem akadályozza semmi. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ellenőrizni kell, nem került-e valamilyen, a működtetést gátló tárgy (pl. letört faág) a szerkezet útjába, vagy nem esett-e valami a nyitott állapotban lévő napellenző vásznába, ami betekeréskor a vászon sérülését, szakadását okozhatná.

Nevada napellenző
Napellenző terasz alá

  • Legyen körültekintő a napellenző használata során!

A napellenző működtetése történhet kurblis (kézi) vagy motoros (automata, távvezérelt) módon. A kurblis változat esetén, ha nehézkessé, akadozóvá válik a működtetés, netán kellemetlen csikorgó hanggal jár, ellenőrizzük, nincs-e valamilyen akadályozó tényező, és ha nem találunk ilyet, hívjunk szakembert.

A motorizált hajtású napellenző mozgatása gombnyomásra történik. Itt arra érdemes figyelni, hogy ha rövid időn belül, egymást követően többször használja, akkor a kapcsoló felmelegedhet, és ilyenkor leállhat a szerkezet. Kicsit pihentetni kell, hogy lehűljön, és újra működni fog.

  • Vegye figyelembe az időjárási tényezőket!

A napellenző vászonfelülete impregnált, UV álló anyagú, és az esővíz sem fakítja ki a színeit. Azonban egy vihar erős széllökésekkel járhat, ami kiszakíthatja a vásznat, vagy meggyengítheti a rögzítést, kárt tehet a szerkezetben, így közeledő vihar előtt mindenképp javasolt betekerni. A szélmérővel ellátott, motorizált napellenző automatikusan betekeri magát a beállított szélérték elérésekor.

Amennyiben egy csendes eső során nyitva maradt, és átázott a vászon, mindenképp várja meg, míg megszárad, vizesen ne tekerje be.

Napellenző erkélyen
Könyökkaros napellenző
  • Időnként tisztítsa meg a napellenzőt!

Árnyékolója bizonyos idő elteltével porossá válhat, koszréteg rakódhat rá. A napellenző vásznát évente egyszer érdemes langyos vízzel lemosni, makacsabb kosz esetén szappanos vízzel, de egyéb tisztítószert, oldószert ne alkalmazzon, mert tönkreteheti vele az impregnált felületet.

Zárt szelvényes árnyékoló
Könyökkaros szerkezet

Napellenző áraink

Elérhetőségek

Varga-Red Kft.

Tel-Fax: 06-1-282-4871

Mob: 06-20-33-19-147
06-30-776-37-55

E-mail: info@royalredonyok.hu

Cím:
Budapest 1195
Ady Endre út 164

Adósz: 14198171-2-43